САЩ спряха екзекуция чрез инжектиране след осем неуспешни опита. Айдахо спря екзекуцията на

...
САЩ спряха екзекуция чрез инжектиране след осем неуспешни опита. Айдахо спря екзекуцията на
Коментари Харесай

8 неуспешни опита: САЩ не успяха да екзекутират сериен убиец СНИМКИ

САЩ спряха екзекуция посредством инжектиране след осем несполучливи опита. 

Айдахо спря изтезанието на серийния палач Томас Юджийн Крийч. Членовете на медицинския екип не съумяха да намерят вена, в която можеше да се сложи интравенозна инжекция за използване на лекарството, написа AP.

73-годишният Крийч прекарва половин век зад решетките и е наказан на гибел. В 10:00 сутринта той беше откаран на количка до камерата за изтезания в Института за оптималната сигурност в Айдахо.

Трима лекари се пробваха осем пъти да конфигурират интравенозна инжекция, само че по разнообразни аргументи не съумяха. В някои случаи те не са имали достъп до вената, а в други са имали терзания по отношение на качеството на вената. Те се пробвали да инжектират килъра през области на ръцете и краката му. В 10:58 ч. е обявено, че изпълнителното произвеждане се стопира.

Смъртната присъда на Крийч изтичала. Адвокатите му подали молба за прекъсване на изтезанието, като споделили, че несполучливите опити потвърждават „ неуспеха на отдела да извърши хуманна и конституционна екзекуция “. Съдът даде пролонгация и страната удостовери, че няма да се опита да екзекутира килъра. Държавата ще би трябвало да получи друга заповед за осъществяване на изтезанието.

„ Ето какво се случва, когато на незнайни лица с незнайно образование е предоставено да извършат екзекуция. Това е тъкмо подобен случай, за който предупредихме страната и съдилищата, когато се опитахме да екзекутираме един от най-старите наказани на гибел пандизчии в страната “, съобщи Федералната работа за отбрана в Айдахо.
 Томас Крийч, Крийч Снимка от Томас Крийч Снимка: Щат Айдахо
Екзекуцията на Крийч щеше да бъде първата в щата от 12 години. Известно е, че членовете на лекарската група са имали уместно обучение, само че самоличността им е секретна. Лицата им бяха скрити от бели воали и тъмносини шапки.

По време на всеки опит лекарите почистваха кожата със алкохол, инжектираха обезболяващ разтвор, още веднъж почистваха мястото със алкохол и се опитваха да слагат катетър. Всичко това лиши няколко минути. Членовете на екипа палпираха кожата и се пробваха да вкарат игли.

„ Крич постоянно гледаше към членовете на фамилията и представителите си, които седяха в обособена стая за очевидци. Ръцете му бяха вързани за масата, само че той постоянно протягаше пръсти към тях. Той като че ли споделяше „ Обичам те “ на някой в ​​стаята понякога “, оповестяват медиите.

След като изтезанието била спряна, надзирателят се доближил до килъра. Съобщава се, че той му приказвал шушукайки няколко минути и стиснал ръката му.

Предишния ден Крийч прекара време със брачната половинка си и яде своята „ последна вечеря “. Състоеше се от пържено пиле, картофено пюре, сос и сладолед.
 Томас Крийч, Крийч Снимка от Томас Крийч Снимка: Отдел на изправителните служби на Айдахо/TNS
Крийч е направил повече от едно ликвидиране и е прекарал по-голямата част от живота си зад решетките. Той беше оневинен за едно ликвидиране, осъществено през 1973 година в Аризона, макар че управляващите са уверени във виновността му. Доказателствата против мъжа бяха, че той е употребявал картата на жертвата, с цел да пътува до различен щат, Орегон.

Въпреки това Крийч скоро беше приет за отговорен, само че към този момент за други убийства. През 1974 година той прави закононарушения в Орегон и Калифорния, където идва за един уикенд от психиатрична болница.

Същата година Крийч е задържан в Айдахо след друго ликвидиране. Американецът лиши живота на двама художници - Джон Уейн Брадфорд и Едуард Томас Арнолд. Те прибрали килъра и приятелката му, до момента в който пътували на стоп.

Крийч беше наказан на пожизнен затвор, тъй че той извърши идващото си закононарушение зад решетките. През 1981 година мъж преби до гибел различен пандизчия, Дженсън, който беше неработоспособен и излежаваше присъда за кражба на кола.

Поддръжниците на Крийч споделят, че той се е трансформирал. Преди няколко години той се ожени за майката на чиновник. Бивши чиновници на пандиза споделиха, че той написа лирика. В същото време прокуратурата напомни, че килърът е умопобъркан и му липсват скрупули и съчувствие към другите.

Миналата година Айдахо позволи изтезания посредством разстрел, само че към момента не са създадени общоприети оперативни политики и не е издигнато оборудване, което да го одобри. Екзекуцията с азот не е позволена в страната.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР